Ajankohtaista

HIHStory - Ensimmäisen vuoden jälkeen

22.06.2017

Ensimmäinen vuosi onnistui täydellisesti. Onnistumisen elämys oli mahtava. Ulkomaalaiset ratsastajat puhuvat vieläkin ensimmäisestä Helsinki Horse Show’sta.

Ensimmäinen vuosi oli kuitenkin tappiollinen, mikä ei ole ihme, onhan ensimmäinen vuosi aina hankala. Jatko oli täten selvä. Oli pakko jatkaa, jotta tappiot saatiin katettua. Menoreijät tiedettiin ja ne paikkaamalla saatiin budjetti pitämään seuraavina vuosina. 

Ensimmäinen vuosi oli ratsastajien mielestä niin onnistunut, että David Broomin johdolla ratsastajat vaativat voimakkaasti maailmancupin osakilpailua Helsinkiin. Helsinki Horse Show vakuutti kansainvälisen ratsastajainliito (FEIn), World Cup sarjan Max E. Ammannin sekä Volvon. Vuodesta 1986 eteenpäin Helsinki Horse Show on kunnialla kantanut maailmancup-statusta. 


Hugo Simon. Kuva kirjasta Helsinki International Horse Show - Muistoja Vuosien Varrelta

”Friendly Helsinki” on maailman huippuratsastajien hyvin tuntema käsite. Ratsastajista, hevosenhoitajista ja hevosista on pidetty hyvää huolta, ja kaikki ovat viihtyneet erittäin hyvin Helsinki Horse Show’ssa. 

Koko perheen viihdettä Lasten Matineassa

22.06.2017

Lähde seikkailulle Lasten Matineaan ja löydä itsestäsi pieni heppatyttö tai -poika. Perheen kanssa on ihana tutustua hevosurheiluun Horse Show’ssa. Lasten Matineassa on taas luvassa jännittäviä hetkiä poniratsukoiden finaalissa. Hurmaavat shetlanninponit ja Irish Cobit johdattavat yleisön satumaailmaan. Muutama keppihevonenkin liittyy ponien joukkoon. Taitavat vikeltäjät sekä agility -koirat esittävät huimia taitojaan ja ohjelman kruunaavat aina niin suositut poliisihevoset.


© Satu Pirinen

Land Rover on hevosharrastajan valinta

21.06.2017

Katso upea video Land Roverilta, jossa tähtenä esteratsastaja Hanna Tardiveau! 


Horse Show'n nimikkoviini - Sankari Rosso

20.06.2017

Juhlavuoden kunniaksi on aihetta kertoa tarina yhdestä itsenäisen Suomemme tukipilareista; Suomenhevosesta. Suomenhevosen tärkeys peltotöissä, metsätöissä sekä kulkuvälineenä on meille suomalaisille tuttua. Mutta moni ei tiedä Suomenhevosen arvokasta panosta kun miehemme ja naisemme taistelivat itsenäisen Suomen puolesta. Terapeuttinakin Suomenhevonen on omaa luokkaansa; syrjäytyineiden nuorien sekä vammaisratsastuksen tukipilareina. Ympyrä on sulkeutunut. Sankari-viini, italialainen Rosso Veronese on kuin Suomenhevonen, jalo, roteva ja luotettava.

Sisko- tamman sotaseikkailuista kertovalla Sankari-viinillä on kunnia olla yhteistyössä Helsinki International Horse Shown kanssa. Tässä yhteistyössä arvot kohtaavat: kunnioitus Suomenhevosen merkitystä kohtaan sekä kansainvälisesti tunnustettu ratsastuksen korkeita arvoja vaaliva perinteinen tapahtuma.

Viini löytyy Alkon tilausvalikoimasta. Toivomalla viiniä Alkon valikoimaan, voi saada sen myös lähimyymälän hyllylle. 

Lue lisää viinistä Viinityttää-blogin postauksesta!

1950-luvun hevonen on Asta II

20.06.2017

1950-luvun Vuosikymmenen hevonen -äänestyksessä Facebookissa voittajaksi äänestettiin Asta II. Tällä kertaa äänestys oli tiukempi, mutta voitto oli silti selvä Asta II kerätessä 51 % kaikista äänistä.

Asta II oli 1948 syntynyt puoliveritamma. Asta II voitti esteratsastuksen Suomen-mestaruuden 1958 ratsastajansa Viktor Janssonin kanssa ja kouluratsastuksen Suomen-mestaruuden 1959 ratsastajansa Maire Andersson-Blondyxin kanssa. Voitti lopulta uransa aikana 5 Suomen-mestaruutta viiden eri ratsastajan kanssa. 

Asta II esitellään Horse Show'n Suomi 100 Show'n yhteydessä lauantain Kansainvälisessä Iltanäytöksessä.


Asta II ja Tom Gordin

Äänestyksessä 1950-luvun hevonen

15.06.2017

Horse Show'n yleisöäänestys vuosikymmenten hevosista jatkuu Facebookissa. 1940-luvun hevoseksi valittiin Tuntematon Sotahevonen ja nyt on vuorossa 50-luku. 

Yleisöllä on mahdollisuus äänestää kuukausittain jokaisen vuosikymmenen hevosta. Asiantuntijaraati on seulonut kolme nimettyä ehdokasta jokaiselle vuosikymmenelle. Lisäksi on mahdollisuus äänestää "Mustaa Hevosta", joka voi olla mikä tahansa nimekäs tai tärkeä hevonen samalta vuosikymmeneltä.

Lokakuussa päätetään sarja Vuosisadan hevonen -äänestyksellä. Kaikki vuosikymmenten voittajahevoset esitetään Horse Show’n Suomi 100 -show’ssa lauantaina 21.10.

ÄÄNESTÄ 1950-LUVUN HEVOSTA – VOITA LIPUT HORSE SHOW’HUN

1950-luku oli vielä sodanjälkeisen jälleenrakennuksen aikaa ja Suomi kaupungistui vauhdilla. Suomi oli laajalla edustuksella 1952 Helsingin olympialaisissa ja 1956 Melbournen olympialaisissa, mutta kärkisijat jäi saavuttamatta.

Vuosikymmenen Hevonen -ehdokkaat 

1. Keija. 1945 syntynyt puoliverinen. Osallistui Helsingin olympialaisissa 1952 kenttäratsastuksen henkilökohtaiseen- ja joukkuekilpailuun. Ratsukko voitti 1953 kenttäratsastuksen Suomen-mestaruuden.

2. Laaos. 1946 syntynyt puoliveriruuna. Mauno Roiha ja Laaos osallistuivat Helsingin olympialaisissa 1952 henkilökohtaiseen sekä joukkuekenttäkilpailuun ja Melbournen (Tukholman) Olympialaisissa 1956 kouluratsastusluokkaan. Ratsukko voitti Helsingin olympiakisojen kenttäkilpailun kouluosuuden.

3. Asta II. 1948 syntynyt puoliveritamma oli voimakasluontoinen ja rakasti voittamista. Asta II voitti esteratsastuksen Suomen-mestaruuden 1958 ratsastajansa Viktor Janssonin kanssa ja kouluratsastuksen Suomen-mestaruuden 1959 ratsastajansa Maire Andersson-Blondyxin kanssa. Voitti lopulta uransa aikana 5 Suomen-mestaruutta viiden eri ratsastajan kanssa.

4. Musta Hevonen. Äänestä omaa ehdokastasi.

Äänestysaikaa on 19.6.2017 asti, jonka jälkeen seuraa 1960-luvun äänestys. Vastanneiden kesken arvotaan 2 lippua lauantain 21.10. Kansainväliseen Iltanäytökseen ja Suomi 100 Show’hun.


Keija ja Ilmari Haimi Helsingin olympialaisissa 1952 © "Vuosisata Ratsain" (Lauri Jalkanen & Anne Saarinen)


Laaos ja Mauno Roiha kouluradalla Helsingin olympialaisissa 1952 © "Vuosisata Ratsain" (Lauri Jalkanen & Anne Saarinen)


Asta II ja Tom Gordin

1940-luvun hevonen on Tuntematon Sotahevonen

06.06.2017

1940-luvun Vuosikymmenen hevonen -äänestyksessä Facebookissa voittajaksi äänestettiin Tuntematon Sotahevonen. Voitto oli selkeä, kun Tuntematon Sotahevonen keräsi 84 % kaikista äänistä.

Tuntematon Sotahevonen on tribuutti kaikille sotiin osallistuneille hevosille. Talvi- sekä jatkosodassa hevosten merkitys oli todella suuri, sillä hevoset helpottivat armeijan liikkumista huomattavasti. Talvisodassa taisteli yli 70 000 ja jatkosodassa yli 60 000 hevosta. Sodan aikaan suomenhevonen nousi kunniaan tottuneena karuihinkin olosuhteisiin. Lämminveriset kilpahevoset eivät niinkään kestäneet sodan vaaroja, jolloin ne olivat lähinnä upseeriston käytössä.

Tuntematon Sotahevonen esitellään Horse Show'n Suomi 100 Show'n yhteydessä lauantain Kansainvälisessä Iltanäytöksessä.

Äänestyksessä 1940-luvun hevonen

01.06.2017

Horse Show'n yleisöäänestys vuosikymmenten hevosista jatkuu. 1930-luvun hevoseksi valittiin Artturi ja nyt on vuorossa 40-luku. 

Yleisöllä on mahdollisuus äänestää kuukausittain jokaisen vuosikymmenen hevosta. Asiantuntijaraati on seulonut kolme nimettyä ehdokasta jokaiselle vuosikymmenelle. Lisäksi on mahdollisuus äänestää "Mustaa Hevosta", joka voi olla mikä tahansa nimekäs tai tärkeä hevonen samalta vuosikymmeneltä.

Lokakuussa päätetään sarja Vuosisadan hevonen -äänestyksellä. Kaikki vuosikymmenten voittajahevoset esitetään Horse Show’n Suomi 100 -show’ssa lauantaina 21.10.

Äänestä 1940-luvun hevosta – Voita liput Horse Show’hun

1940-lukua leimasi voimakkaimmin talvisodan ja jatkosodan kokemukset. Urhea Suomi säilytti täpärästi itsenäisyytensä vaikka hinta oli kova. Hevosurheilu ja muu urheilu eli hiljaiseloa 1940-1945, mutta sen jälkeen urheilu ja viihde kukoisti. Ratsastuksen olympiaperinteet jatkuivat Lontoossa 1948.

Vuosikymmenen Hevonen -ehdokkaat 

1. Käthy. 1934 syntynyt ruotsalainen puoliveritamma, joka oli marsalkka Mannerheimin tunnetuin ja viimeinen ratsu. Mannerheimin toiveesta Käthy osallistui marsalkan hautajaisiin. Viimeiset vuotensa Käthy vietti Ypäjällä siitostammana. 

2. Lilia. Kenraali Adolf Ehrnroothin 1933 syntynyt kenttäkilpailuhevonen. Ratsukko osallistui Lontoon olympialaisten henkilökohtaiseen kenttäkilpailuun sijoituksena 20.

3. Tuntematon Sotahevonen. Tribuutti kaikille sotiin osallistuneille hevosille. Talvi- sekä jatkosodassa hevosten merkitys oli todella suuri, sillä hevoset helpottivat armeijan liikkumista huomattavasti. Talvisodassa taisteli yli 70 000 ja jatkosodassa yli 60 000 hevosta. Sodan aikaan suomenhevonen nousi kunniaan tottuneena karuihinkin olosuhteisiin. Lämminveriset kilpahevoset eivät niinkään kestäneet sodan vaaroja, jolloin ne olivat lähinnä upseeriston käytössä.

4. Musta Hevonen. Äänestä omaa ehdokastasi.

Äänestysaikaa on 5.6.2017 asti, jonka jälkeen seuraa 1950-luvun äänestys. Vastanneiden kesken arvotaan 2 lippua lauantain 21.10. Kansainväliseen Iltanäytökseen ja Suomi 100 Show’hun.


Marsalkka Mannerheim ja Käthy 


Adolf Ehrnrooth ja Lilia -tamma. Kuva © TS-arkisto


Hevosia sodassa

HIHS -historian havinaa osa 1

24.05.2017

Suomi 100 juhlavuonna kolmasosa Suomen itsenäisyysajasta on myös Helsinki Horse Show'n historiaa.

Tästä päivästä alkaen syksyn Horse Show'hun asti nostamme teille kohokohtia 33 vuotisen Horse Show -historian varrelta. 

Tästä kaikki alkoi: Ensimmäinen Helsinki Horse Show v. 1985 Messukeskuksessa oli unelmien täyttymys, pilvilinnan toteutus ja suuri menestys. 10 000 kävijää nautti uudenlaisesta kansainvälisestä loisteesta hevosurheilun saralla. Maailman parhaat ratsastajat saapuivat Helsinkiin ja olivat innoissaan tapahtumasta. Heti toisena vuotena Helsinki sai arvokkaan maailmancup-statuksen, Volvo World Cupin.

"Meillä oli sellainen hullu idea, että haluamme tehdä maailman parhaan hallikilpailun, ei sen enempää eikä vähempää. Emme lähteneet liikkeelle varovasti, vaan asetimme riman korkeimmalle mahdolliselle tasolle. Kaikessa, mitä teimme, vain paras kelpasi."  - Ote Horse Show'n kirjasta Muistoja vuosien varrelta


Yleisön suursuosikki Hugo Simon innokkaiden vapaaehtoisten riemukkaassa käsittelyssä. (kuva Horse Show'n kirjasta Muistoja vuosien varrelta)

Hevoset Kaivarissa valtava yleisömenestys - Kampanjatarjous vielä voimassa

22.05.2017

Ainutlaatuinen Suomi 100 -tapahtuma Hevoset Kaivarissa oli yleisömenestys. Järjestäjien mukaan viikonlopun aikana n. 45 000 ihmistä nautti monipuolisesta hevosohjelmasta upeassa kevätsäässä Kaivopuistossa.

Horse Show'n kampanjatarjous Lasten Matineaan jatkuu vielä 24.5. asti. Supersuositun kokoperheen näytöksen perhepaketti on nyt edullinen. Maksa kaksi aikuisten lippua (à 29,50 €) ja saat kaksi lastenlippua kaupan päälle, yhteensä 59 eur (paketin arvo 92 €). Liput ovat saatavilla Ticketmasterista puhelimitse 0600 10 800 (1,98 €/min. + pvm) tai lipunmyyntipisteistä (ei verkkokaupasta).